Trångt i hamnen

var nere vid hamnen igår och här kommer lite bilder:

yrkesfiskarnars markörer tycker jag blev riktigt en riktigt bra bild med lite vind i flaggorna


Sedan blir det en översiktsbild av gästhamnen(lätt att hitta förtöjningsplats):




Sedan har vi en en stor båt (prinsess):


Och senare på kvällen kom det en ännu STÖRRE båt eller ska vi kalla den för ett mindre fartyg, båten är hela 24 METER lång!!!!


Marc Wallenberg Jr. by Night

här kommer en bild på Marc Wallenberg Jr. när hon är på väg in efter en kvälls tur. Inte bästa kvallite på bilden, men jag gillar motivet och dess position framför solnergången.


svar på föregående inlägg



detta är orginalbilden, som ni ser har jag råkat kippt vindspelet på mitten, jag tog helt enkelt och la till lite himel och gissade mig fram till hur vindspelet såg ut och ritade till det...

Ericsson Racing Team intar Nynäshamn

under vecka 28 och 29 låg Ericsson Racing Team i Nynäshamn för att träna inför kommande Volvo Ocean Race. Snaka om att det är coola båtar (men ingeting mot Götheborg som var i Nynäs mellan den 28 Juni - 1 Juli). Men ändå dom här kan åka 5-6 knop bara på riggen (inga segel) och att dom nått en topphastighet på 40 knop (vilket betyder att Nynäshamns sjöräddningsbåtar har svårt hänga med).

Men här kommer några bilder på båtarna:






notera att den sista bilden är manipulerad, komentera era gissningar om vad ni tror jag har gjort...

ni får ett på dagar er, sedan kan jag säga vad jag har gjort

P.S. Vatten skadan är under kontroll D.S.

Semester

nu har jag semerster, så nu kommer det uppdateras betydlig oftare, inga bilder just nu med det kommer nogom några timmar.

Men jag ska istället berätta vad som hände i eftermiddags, jag satt och tittade på tv med polaren när jag hör något konstigt ljud från köket, jag går för att kolla, då ser jag att det rinner vatten med högt flöde från skåpet ovanför spisen. jag öppnar för att se hur det ser ut, det verkar som det rinner från våningen ovanför jag ringer min far för rådfrågning, sedan ringer jag vicevärden för att berätta vad som händer, jag får inte tag i honom så jag ringer ordföraren som kommer inom 5 min.

sedan ringer försöker vi ringa till lägenheten ovan som visar siga ha glömt vattnet till diskkon på  så den har svämmat över. när vi väl vet det börjar vi ringa försäkringsbolaget (när dom har tömt mitt kontantkort är vi klar) och 2000 kom det hit en elkriker som tittade på elsystemet, alla elinstallationer verkar ha klarat sig bra, men "tyvärr" vart spisen och spisfläckten förstörda.

så det får nog bli en ny spis och spisfläckt (men inget som jag lär behöva betala)

och vid den här tiden känns det ganska tort.

hoppas nu inte att resten av semesten blir lika olyksdrabbad...nu vill jag ta det lungt

Sjöräddningsuppvisning

I lördags var det sjöräddningsuppvisning vi min sommarstuga, det vart en riktigt fin samlig med båtar (rescue Björn Christer och Rescue Ingarö från Dalarö, Rescue Marc Wallenberg Jr. från Nynäshamn och Rescue Drottning Silvia från Ornö).

Jag hade redan kommit ut på fredag kväll för att få lite bra bilder när båtarna kom:


Detta är en syn man även kan se i Nynäshamn inom kort (på bilden Rescue Marc Wallenberg Jr.(Nynäshamn) och RR Maria (Dalarö))



Sedan hade dom två Piw (person in water) övningar med Maria, en med en sjöräddare och en med en frivillg från ön.
detta är den fiviliga öbon



En översiktsbild fr.v. Drottning Silvia, Marc Wallenberg Jr. och Björn Christer



en fin bild när Björn Christer skulle åka

Sedan var det även dags för mig att åka mig attåka hem med Marc Wallenberg Jr.

en mycket lyckad dag...

Under denna och nästkommande vecka ska jag nog fota Volvo Ocean Race båten som kommer att ligga i Nynäshamn för att träna.

Dessutom nästa helg är det lådbils rally i nynäshamns centrum.

RSS 2.0